Licensförnyelse – viktig info från SSFF om försäkring

Från SSFF:s hemsida:

Skärmflyg_topp
Licensbricka2015b

Licensförnyelse 2015

2014-12-18 17:54
Äntligen kan vi öppna licensförnyelsen! Det går nu att förnya licensen via webshopen för anslutna klubbar. Andra klubbar enligt instruktion via er klubb. Börja med att fylla i 2014 års flyg efter att ha läst igenom texten.
  • Uppdaterad: 2014-12-18 18:21

Äntligen kan vi öppna licensförnyelsen!

Sammanfattning: Vi har i dagsläget ingen försäkring som täcker hemtransport vid skada utomlands.

Vi är väl medvetna om den oro som spritts bland er piloter som ska ut och skärmflyga nu på nyåret.

När vår förra försäkringsgivare Solid sa upp vårt försäkringsavtal i september så var det ingen av oss som kunde ana vilken nagelbitare vi skulle hamna i. Anledningen är lika enkel som förklaringen. Vi har för många olyckor som kostar för mycket. Nu visade det sig att denna statistik spridit sig och många försäkringsgivare hoppade helt sonika av och gav oss inte ens någon offert. De offerter som vi fick in visade följaktligen på sämre villkor och högre premier. Ett intensivt arbete har förts (och som ännu är långt ifrån klart) för att ändå få fram ett så bra avtal som möjligt. Optimalt skulle givetvis vara att kunna fortsätta sökandet och förhandlingarna men tiden är vår fiende. 31/12 går vår nuvarande försäkring ut och vi måste kunna erbjuda ett nytt alternativ till er medlemmar. Därför hoppas vi ni också har förståelse för varför vi dragit på licensförnyelsen in i det sista.

Det vi nu presenterar är en grundförsäkring bestående av ansvarsförsäkringen och en olycksfall/invaliditetsförsäkring. Den senare täcker endast skada vid flygning och ger ersättning vid invaliditet eller dödsfall, inget annat. På så sätt påminner den mycket om vår gamla BAS försäkring. Tandempiloter behöver teckna tandemtillägg för att passagerare ska täckas.

I dagsläget kan vi inte erbjuda ett alternativ till våra gamla MEDI och Maximal. Dvs. en olycksfallsförsäkring som även innefattar sjukvård, rehabilitering, hemtransport mm. Men det förs ett intensivt arbete på detta område och vi hoppas fortfarande att vi ska kunna få till ett sådant avtal.

För dig som önskar en sådan försäkring och inte ska ut och flyga på nyåret rekommenderar vi att du avvaktar med din licensförnyelse och följer utvecklingen på vårt arbete med att få till ett sådant avtal.

För dig som ska ut och flyga på nyåret behöver teckna vår grundförsäkring nu och måste sen själv se till att lösa en reseförsäkring som täcker sjukvård och hemtransport från utlandet. Där rekommenderar vi Europeiska ERV ”Extremförsäkringen” som vi har fått ett avtal med. När du tecknar den ska du uppge ”Svenska skärmflygförbundet” så får du 10% rabatt. Även på detta område fortsätter vårt arbete att hitta ännu bättre lösningar.

Vi vill samtidigt rekommendera er att se över era hemförsäkringar. Kontrollera om reseskyddet täcker nödvändig sjukvård och hemtransport om skadan inträffat genom skärmflygning.

Vad vi känner till i dagsläget är att Länsförsäkringar och IF inte har några begränsningar för skärmflygning på detta område.

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Flygår.

Länk till registrera 2014 års flyg.

Länk till webshopen.

Skribent: Sune Cullberg
Epost: sune@cullberg.net

Licensförnyelse 2015

 

Webshop landslagskläder

Snygga funktionella sportkläder som syns. Ingen tvekan om var du kommer ifrån. Och du behöver inte vara landslagsman/kvinna för att skaffa dem.

 

fai

FAI betyder ”Fédération Aéro- nautique Internationale”, det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.

sidfot

POSTADRESS:
Svenska Skärmflygförbundet
Odd Fellowvägen 38
127 32 Skärholmen

BESÖKSADRESS:
Odd Fellowvägen 38
127 32 Skärholmen

KONTAKT:
Tel: +46 8 234 123
E-post: kansli@paragliding.se

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.