Om Åre SDFK

Åre Drakflygklubb bildades redan 1975 och sedan 1988 har även Åre Skärmflygklubb funnits. 1995 slogs klubbarna ihop och fick nuvarande namn Åre skärm- och drakflygklubb. Klubben har ca 130 medlemmar, varav de flesta är mycket aktiva. Ca 30 st av medlemmarna bor i Åre Kommun.

Åreskutan har genom alla år varit ett av Sveriges centrum för skärm och drakflygare. Under 1980-talet dominerades flygningen av drakar, eller hängflyg som det officiella namnet är, men under 1990-talet har skärmarna tagit över mer och mer. Idag görs 95 % av all flygning från Skutan med skärm.

Under årens gång har ett antal startplatser gjorts i ordning på platser man har ansett lämpliga till detta. Stora stenar har tagits bort och marken har jämnats till. Vår landningsplats Draklanda har även den blivit större och bättre och är idag väl etablerad som officiell landningsplats i Åre.

De senaste åren har ett antal olika tävlingar arrangerats, som SM i distansflyg vid ett flertal tillfällen, och SM/Nordiska mästerskap flera år i rad i grenen akrobatik, ”akro” En återkommande tävling är Sverige Cup, och PPC (PoängPlockarCupen). Tävlingen Out and Return etablerades 2012 och blev en stor succé, en tävling där man inom 9 timmar ska flyga och gå så långt bort från startpunkten som möjligt och tillbaka igen. Tävlingen är öppen för alla piloter, inte bara en klubbtävling. Tävlingen kommer igen 2015, så håll koll på hemsidan för mer information!

 

Åre skärm- & drakflygklubb

CO Jonas Höglund
Rista 798
83796 Undersåker

Bankgiro: 650-3031  OBS  Vid betalning till bankgirot skicka också mejl till jonas@ressult.se för att vi ska veta vad betalningen gäller.

Org nr: 893203-0847

Styrelse 2018:
Ordförande:

Ledamot /Kassör: Jonas Höglund, jonas at ressult.se

Sekretär: Katrien Van Cauwenberg, katrienvc at hotmail.com

Ledamöter: John Lindström, johnlindstroem at gmail.com

Suppleant: Cecilia Granerot,

Facebook: ÅSDFK på Facebook

Skärmflygförbundets hemsida: www.paragliding.se