Slutparkerat på Draklanda för i år.

Som ni säkert vet är det Jon Olsson Invitational snart (11-12 april). Det är ett megaevent som drar massor med publik. Tanken var att Draklanda skulle användas som parkering, men vi är tvungna att sätta stopp för detta, eftersom inte fältet klarar av den belastningen.Vi kommer därför att spärra av fältet. Vi kommer även att vara på plats och stoppa de som försöker parkera på Draklanda.

Tidigare i vinter har västra delen av Draklanda används för parkering ett par gånger:  WorldCup Damer,  WorldCup Skicross och  Åre Fiskesamfällighetsföreningens årliga pimpeltävling.

Årets snöfattiga och varma väder har gjort det hela till en rysare.Vi har dock haft god kontakt med med parkeringsvakterna på ovannämnda event och det hela har funkat tillfredställande. Lite småskador har det blivit, och de ska fixas till under försommaren.

Efter helgen ska även grejorna som står bredvid vår klubbstuga bort.

Ernst (För styrelsen)

Bakrundsinfo:       Klubben har ett arrendeavtal för Draklanda med Åre kommun sedan 1992. I det avtalet står att fältet kan tillfälligt användas till parkering, efter samråd med Åre Skärm- & Drakflygklubb. Det sista åren har trycket på fältet ökat, så därför jobbar klubbstyrelsen på att skapa och stärka tydliga kontakter och riktlinjer om utlåningen av fältet till andra ändamål än skärm- och hängflygaktiviteter.

Ernst  (kassör) har hand om frågor angående andra aktiviteter än skärm- och hängflygning  på Draklanda: ernst.are@telia.com  070-8693366

Karin (ordförande) har hand om frågor angående kontakter med Åre kommun: singingspiff@icloud.com 0733-691020